Oğuzeli Kurutmalığı
ÜRÜNÜMÜZ COĞRAFİ İŞARETLİDİR
PATLICAN VE DİĞER KURUTMALIKLARIN YETİŞTİRİCİLİĞİ
Tohumlari çimlendirme ilk bahar donlarının bitmesi ile başlar. Hasat zamanı haziran ayında başlar, eylül ayına kadar da devam eder. Diğer kurutmalık ürünlerimiz biber, kabak ve acurda da süreç aynıdır. Hasat başlangıçları farklılıklar gösterir. Yaz ayları boyunca da hasat devam eder.
KURUTMALIKLARIN İŞLENMESİ
Tarladan özenle seçilen patlıcanlar, biberler, kabaklar ve acurlar; Oğuzeli hanımelleri atölyesine getirilir. Hanım kardeşlerimiz özenle içlerini boşaltarak iplere dizer. Kurutma makinasında kurutularak paketlenir ve raflarda yerini alır. (sebzenin rengini ve aromasını korumak için kurutma fırınında işleme alınır. Ilçe genelinde güneşte kurutma işlemi yapılmaktadır.
Kurutmalıklarımızı satış noktamız olan
T.C.Oğuzeli Belediyesi Nar İşleme Atölyemizden, 05362009527 numaralı satış destek hattımızdan, #oguzelihanimelleri isimli instagram adresimizden ve www.oguzelihanimelleri.com web adresimizden 7/24 temin edebilirsiniz.



.jpg)