ÜRÜNÜMÜZ COĞRAFİ İŞARETLİDİR

NAR EKŞİSİ ÜRETİM AŞAMALARI
Belediyemiz tarafından kurulan Oğuzeli Hanımelleri atölyemize getirilen narlar sırasıyla; yıkanarak taneleme makinası alınır. El değmeden taneleme işlemi tamamlandıktan sonra sıkma makinası ile suyu çıkarılır. Çekirdekli posa kısmı ayrılır. Su süzülüp dinlendirildikten sonra kaynatma kazanına alınarak tekniğine uygun eşit ısıda kaynatılır. Elde edilen nar ekşisi, soğutularak steril cam şişelere doldurulur ve raflarda yerini alır.
OĞUZELİ NAR EKŞİSİ KULLANIM ALANLARI
-
Nar ekşisinin sahip olduğu tat; meyvenin organik asit içeriğinden kaynaklanmaktadır. Bu özelliği ile nar ekşisi lezzetlendirici madde olarak meyve kokteyli ve sodalı içeceklerde,
-
Salata çeşitlerinde;
-
Tüm yeşil salatalarda,
- Akdeniz salatalarında,
- Kısır ve bulgur salatalarında,
- Patates salatalarında,
- Ezme salalatalarda,
- Közlenmiş sebzelerde (biber, soğan, domates vb.),
-
Tüm dolma çeşitlerinin harçlarında ve pişirme sularında,
-
Soğanlı lahmacun harcında,
-
Soğan kebabı harcında,
-
Beyaz ve kırmızı et sotelerinde, marine karışımlarında, ekşi ve tatlı aroma elde etmek için,
-
Et, balık, sebze ve vejetaryen güveçlerine lezzet vermek amacıyla ilave edilebilmektedir.
-
Ayrıca sabahları bir yemek kaşığı içildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olmaktadır.
-
Doğal gıda takviyesidir.